Η σιωπή μου είναι η φωνή μου...
...είπε κάποτε η "γκρίζα νεράϊδα"...

Για μένα


Η Ιουλία Τζίβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή σύντροφος πιστός, σε κάθε βήμα και έκφραση της η μουσική. Οι δυο τους έσμιξαν σε μια αγκαλιά γνώσης και εξερεύνησης , ενός κόσμου τόσο θελκτικού, αλλά και διάφορου από αυτόν που βίωνε.
Η Αγάπη της για την μουσική, εκφράστηκε με διαρκή μελέτη κάθε λέξης ή στίχου που άκουγε στα τραγούδια βάρκα των παιδικών της Ονείρων.
Ήταν μόλις Δέκα ετών όταν αυτή η Σχέση εκφράστηκε για πρώτη φορά στο χαρτί με λέξεις που έμελλε σύντομα να γίνουν στίχος.
Αυτό ήταν. Το Όνειρο άρχισε να ξετυλίγεται και η δημιουργία – τρόπος έκφρασης για την στιχουργό απέδιδε καθημερινά καρπούς ψυχής.
Το 2002 είναι η Χρονιά Σταθμός για την πορεία της, αφού για πρώτη φορά ακούει Τραγούδι με στίχους δικούς της. Ένα τρίλεπτο τραγούδι ήταν η αφορμή να γίνει ο βαρκάρης που με τον στίχο του εκφράζει το συναίσθημα, χαρίζοντας γαλήνια ταξίδια σε όποιον την ρότα του ακολουθήσει.
Όταν το μολύβι της χαράξει το χαρτί, το κάθε γράμμα γίνεται εκφραστής μιας διαρκούς πάλης με συναισθήματα και αλήθειες. Διαδικασία όμορφη και συνάμα σκληρή για την δημιουργό.
Ο στίχος είναι η ζωή της , είναι η φωνή της, ελπίζει και η φωνή όλων όσων θα βρουν σε αυτόν το καταφύγιο ή την ελπίδα.